World Cup i Hyeres

Det har løsnet for Elin

Det har løsnet for Elin

Det er ingen tvil om at det har løsnet for Elin Samdal. I Palma endtehun opp på en 55. plass, men akkurat nå leder hun foran heleverdenseliten i Hyeres. Hun har funnet roen - og hun har tenkt til åbeholde den.

Publisert Sist oppdatert

I forrige måned endte Elin Samdal på en skuffende 55. plass i Palma. Det var under mye av de samme forholdene som de har i disse dager i Hyeres.

Mentalt. - Vi har jobbet mye med det mentale etter den regattaen og vi er veldig fokusert på at hun skal beholde roen. Det klarer hun fint, sier Frank Kirkeland, hennes trener og selv en veldig rolig vestlending.

Det kreves nemlig en god del ro og selvtillit når du leder et felt på 40 båter og rett bak deg ligger den som er ranket som verdens beste og bak der igjen årets seiler.

Men Elin Samdal klarte å beholde roen lenge nok til å vinne. Ikke nok med det, men hun dro også fra dem på ren båtfart.

Skjermet. Normalitet er et viktig stikkord for Samdal, og hun blir derfor også skjermet mot mediehenvendelser. Hun skal kun fokusere på sin prestasjon på banen. Men hun har likevel satt av tid til å blogge her på SEILmagasinet.no, og de er en fryd å lese. Se her for hennes egne kommentarer.

- Hun har helt klart fått styrket selvtillit den siste tiden, forteller Kirkeland.

Sen start. I tillegg til veldig god båtfart, så har også Elin Samdal funnet de rette sporene på banen i Hyeres. I dag er det dags for nye seilaser. Laser Radial begynner 15.30 og det virker som om det kan bli de samme forholdene i dag, kanskje litt mer vind, melder Kirkeland.