«Bli kjent med:» Elin Samdal

– Jeg elsker å trene til musikk

– Jeg elsker å trene til musikk

Publisert Sist oppdatert

25-årige Elin Samdal seiler for Fredrikstad Seilforening og hennes uttalte mål er å stå på pallen i Bejjing om et drøyt år, og etter seilasene i Hyeres er ikke det lenger en vag drøm. Fortsetter hun som nå, kan det i høyeste grad bli en realitet.

Under lureforholdene i Hyeres fikk hun vist seg fra sin sterke side; kunsten å kunne ta de riktige taktiske og strategiske valgene. Dette slo ut i full blomst da hun evnet å seile avslappet og stole på sine egne vurderinger.

– På Mallorca seilte jeg altfor krampaktig fordi jeg bandt meg til strategier jeg ikke klarte å løsrive meg fra når forholdene endret seg, fortalte hun da SEILmagasinet traff henne før avreise til Frankrike. I Hyeres hadde hun bestemt seg for å slappe av og seile mer intuitivt.

Og det viste seg å være et riktig valg.

Til SEILtv røper hun flere av sine sterke og svake sider, om den perfekte treningsdagen og den gode følelsen det er når alt flyter riktig vei på regattabanen.

– Seiling er en lidenskap og en livsstil, sier hun i intervjuet på SEILtv hvor du kan bli bedre kjent med Elin Samdal.

SEILtv har snakket med flere av landslag- og Toppseil-seilerne som Norges Seilforbund, og du treffer dem etter hvert på SEILtv i den nye serien: «Bli kjent med:»