Hovdan Skagen Race har passert 100

Det blir 17. mai-fest i Skagen

Det blir 17. mai-fest i Skagen

Publisert Sist oppdatert

Selv om seilerne lander på dansk jord, vil arrangørene i Bærum Seilforening gjøre sitt for at deltagerne skal få litt 17. mai-stemning.

– Teltet vil bli pyntet med løv og norske flagg og sekretariatet vil ta ekstra godt imot seilerene når de kommer med egenerklæringen, sier Inge-Magnar Olerud til SEILmagasinet. Hvordan de vil bli mottatt, sier han derimot ikke noe om; det vil bli en overraskelse for de som kommer med erklræingen.

– Vi forsøkte også å få et norsk musikkorps nedover, men det lyktes oss ikke. Da vi forsøkte å få fatt i et dansk korps, så var ikke det heller mulig. De er nemlig i Norge og spiller, forteller Olerud.

TYNN SHORTHANDED-DELTAGELSE. Det var på forhånd spådd at shorthanded-klassene ville bli seilasens store, men slik er det ikke blitt. Av de 104 som til nå er påmeldt, er det 16 shorthanded-båter. De øvrige stiller med fullt mannskap, så noe mannskapsproblem har det åpenbart ikke vært for de fleste.

– Det lave antallet shorthanded-seilere er et stort mysterium. Dette tilbudet vil jo definitivt «hjelpe» de som har problemer med å skaffe mannskap, sier Olerud.

Hovdan Skager Race teller med på SEILmnagasinet Shorthanded Ranking med vekttall 1, noe som betyr at muligheten for å få med seg en god porsjon poeng er tilstede.

JOLLE-FORELDRE. Det har heller ikke vært noe problem å få funksjonærer til arrangementet, til tross for 17. mai.

– En stor del av staben er jolleforelsdre som stiller opp for foreningen på tross av 17. mai. Vi ville nok hatt større problemer med funksjonærstaben dersom vi skulle ha hatt arrangementet helgenen før eller etter. Da er de samme foreldrene opptatt med kjøring og oppfølging i forbindelse med Norges Cuper, sier Olerud.

Han retter en stor takk til Fredrikshavn kommune og havnevesenet i Skagen som stiller opp og legger tilrette for de norske seilerne, og til neste år vil forholdene bli enda bedre.

– Da vil det bli lagt ut flytebrygger i Auksjonsbassenget og auksjonshallene vil bli pusset opp og utstyrt med PCer som er tilgjengelig for gjestene, slutter Olerud, som regner med at deltagelsen til neste år igjen vil være oppe på «normalt nivå», det vil si rundt 300 båter.