PPL PHOTO AGENCY - COPYRIGHT RESERVEDTony Bullimore - Blue Ocean Wireless Round the World Challenge.Tony Bullimore's 102ft catamaran 'Doha' crossing the start line by the Iron Pot Lighthouse in the River Derwent, Tasmania, at the start of his ...

Tony Bullimore (68) satser på rekord

Tony Bullimore har endelig satt avgårde fra Hobart i et forsøk på å slå Ellen MacArthurs solo non stop jorden rundt-rekord. 68-åringen er en hardhaus, men vil han klare det i sin 102 fot lange katamaran?

Publisert Sist oppdatert

Tony Bullimore (68) seiler den 102 fot lange katamaranen DOHA i rekordforsøket. Han har ligger stand by i Hobart i nesten fem måneder i venten på det rette værvinduet og noen mindre reparasjoner på båten.

STAYER. Bullimore er en av de virkelig store stayerne i seilverdenen, og han er godt vant til å få kraftig undersponsede prosjekter vel i havn. Dette er et av dem.

ELLEN. Den britiske seilerenes mål er å slå 70 døgns barrieren for jorden rundt non stop-seilas. Ellen MacArthur har den nåværende rekorden på 71 døgn, 14 timer, 18 minutter og 33 sekunder.

Siden Bullimore starter i Hobart må han seile rundt bunnen av kloden, og deretter opp Atlanterhavet – og deretter tilbake til Hobart igjen. Den teoretiske lengden blir det samme.