Norges Cup i Bergen

300 joller klare til dyst i Bergens skjærgård

300 joller klare til dyst i Bergens skjærgård

Publisert Sist oppdatert

I morgen starter den rene skytteltrafikken over fjellet fra Østlandet til Bergen. Der møtes landets jolleseilere i klassene Optimist, Zoom8, Europajolle, Laser, Laser Radial og 29er. Norges Cupene, som pågår samlet for disse klassene, er blitt store saker, og for å ta seilerne vel imot har Bergens Seilforening og Hjellestad Seilforening slått pjaltene sammen.

– Nå er anlegget ryddet og det står en stor dugnadsgjeng klar for å ta imot seilerne og avvikle arrangementet. Vi håper selvfølgelig på fint vårvær og god vind, ikke minst etter at den første Norges Cup-regattaen i Moss ble preget av ujevne forhold, sier Trond Lomsøy i arrangementskomiteen.

I Europajolle er det trioen Mathias Mollatt, Moss, Erik Kavli, KNS og Christian Juell fra Moss som har tatt teten blant guttene etter NC1 i Moss, mens trekkefølgen blant jentene er 1) Anette Melsom Myhre, Asker, 2) Mari Sveen, Soon og 3) Marte Enger Eide, Bærum.

I Optimist er det først og fremst Harald Fæste, Drøbak, Magnus Andersen, Nesodden og Aksel Jacobsen fra Fredrikstad som har noe å forsvar blant guttene.

De tre høyest rankete jentene etter seilasene i Moss er: Ane Gundersen, Bærum, Ina Berentsen Kullmann, Bærum og Karianne Hammarstrøm, Drøbak.