Americas Cup

BMW Oracle tapte med vilje...

BMW Oracle tapte med vilje...

Den siste matchen i Round Robin for BMW Oracle Racing ble en svært lite imponerende oppvisning. De tapte mot Emirates Team New Zealand etter et par klassiske tabber, men lot deg seg slå med vilje?

Emirates Team New Zealand mot BMW Oracle Racing Team var den store matchen på onsdag. Seierherren ville bli vinner av Round Robin seriene og dermed få velge sin motstander i semifinalene.

SJELDNE TABBER. I prestarten så var Chris Dickson i en posisjon til å loffe kiwiene og dermed ødelegge starten deres. Han gjorde aldri den bevegelsen med rattet. Bbegge båtene fikk en bra start. Litt senere på den første kryssen slo ikke Dickson etter det Emirates Team New Zealand da de gikk mot et vindskift til høyre.

Værteamet til BMW Oracle Racing team har så langt vært ganske overlegne, men onsdag bommet de. Ellisons gutter klarte aldri å ta igjen Dean Barker etter at de unnlot å dekke og gå for vindskiftet.

ARGUMENTENE. Tapte de med vilje? Det spekulerer enkelte eksperter på. Her er argumentene: BMW Oracle Racing kom til Valencia for å vinne AC. Ikke bare komme til semifinalen. Hvis de hadde vunnet den siste matchen så hadde de gjort som Emirates Team New Zealand i sitt valg av motstander i seminfinalene. De hadde tatt den enkleste - nemlig Desafio Espanol.

Men er det egentlig en fordel å vinne Round Robin og dermed måtte velge det svakeste leddet som motstander? Kanskje det er bedre å møte en motstander som kan utvikle BMW Oracle Racing videre slik at de blir enda bedre? Det er bare Lunna Rosa som kan tilby den motstanden som BMW Oracle Racing gir, men Dickson & Co kunne ikke tatt det valget hvis de hadde vunnet. Da hadde de blitt utsatt for massiv kritikk fra fansen og ekspertene. Det hadde igjen gått ut over moralen i laget - og kanskje igjen prestasjonen.

SPEKULASJONER. Dette blir selvfølgelig bare spekulasjoner. Men det er jo alltids en mulighet for at de bestemte seg for å tape? Hva ville ikke det gjøre med moralen til kiwiene - som en ren bonus...

Semifinalene starter til mandag.