Americas Cup

Danske satser på AC

Danske satser på AC

Et dansk syndikat til det neste Americas Cup kan være på trappene. Det er David Holm, formann i Kongelig Dansk Yacht Club som står bak planene.

Publisert Sist oppdatert

Det gikk ikke lang tid før Jesper Bank offentliggjorde at han trekker seg fra United Internet Team Germany til den samme dansken luftet nyheten om at et nytt dansk syndikat er på trappene.

VELLYKKET. Bank tror at det danske syndikatet har økonomisk grunnlag til å sette i gang. Det er også sannsynlig at Bank vil være involvert på et eller annet nivå. Selv om han tapte 18 av 20 kamper i utfordrer regattaene som skipper for det tyske laget, er det ingen grunn til å tro at han likevel kan ha mye å bidra med i et nytt dansk syndikat.

Det er David Holm, president i Kongelig Dansk Yacht Club og den som skapte match racing senteret i København som står bak det nye syndikatet. Han er en vellykket forretningsmann og bør absolutt være den rette mannen for å dra i gang en slik satsning.

INTERNASJONALT. Holm har mange talentfulle danske seilere å velge blant. Det er stort sett bare Norge som ikke har seilere i Valencia i disse dager. Det er 17-18 aktive seilere på de forskjellige teamene i Valencia.

Her er noen av de beste: Jes Gram-Hansen styrer i starten for Mascalzone, Jesper Radich, styrer B-båten til Desafio Espanol og Sten Mohr, en av B-båt rormennene til Alinghi. I tillegg er det Henrik Soderlund, North Sails seildesigner for Luna Roosa og CFD guru Michael Richelsen hos Alinghi.

- Men hvis du skal dra i gang et suksessrikt dansk team så må du rekruttere helt uavhengig av hvilken nasjon de tilhører, sier Bank.