Americas Cup

Tapernes vei videre

Tapernes vei videre

Det er syv tapere igjen etter de første Round Robin. De færreste har avklart hva som skjer videre. Svenske Victory Challenge er en av de mange som håper på nok et liv etter døden.

Forrige uke ble syv lag skjøvet ut i Americas Cup mørket. Det er bare en vinner i verdens mest prestisjefylte og dyre regatta. Resten må bare håpe på at de skal få en ny sjanse til å bygge videre på det de har lært i løpet av tiden de fikk lov til å være med å leke med de store gutta.

SVENSK HÅP. Victory Challenge er en av disse. De endte på akkurat den samme plassen som da de var med siste gang: Femteplassen som akkurat ikke er nok til å få være med i semifinalene.

- Jeg håper Victory Challenge får være med en gang. Jeg er klar, sa Magnus Holmberg etter at resultatet var et faktum.

Men om de skal få være med neste gang avhenger av Stenbeck sfærens velvilje og sponsorenes fortsatte støtte. Ingen ting er avklart ennå.

Dette er status for de andre lagene:

6. plass Mascalzone Latino-Capitalia (ITA): ingenting er avgjort, men det er helt klart at sjefen selv, den mektige Vincenzo Onorato, ikke er fornøyd.

7. plass Team Shosholoza (RSA): De snakker om en ny tobåtkampanje, men avventer for å se hvem som vinner og hvor eventuelt det neste AC skal være.

8. plass Areva Challenge: Uavklart. De skal analysere resultatene først.

9. plass +39 Challenge (ITA): Hadde knapt penger til å være med denne gangen, så det er lite sannsynlig at de stiller en gang til.

10. plass United Internet Team Germany (GER): De er klare til å bygge en ny båt, men uten skipper Jesper Bank. Han sa opp etter han vant bare to av 20 matcher.

11. plass China Team (CHN): Høyst sannsynlig med videre. Kina satser på seiling internasjonalt og "lokalt".