Flødeseilasen 2007

Flødesuksess i helgen

Flødesuksess i helgen

Flødeseilasen ble en suksess i år også. I helgen deltok 54 båter fra hele Sørlandet under en strålende sol.

- Årets Flødeseilas ble en knall suksess med 59 båter påmeldt. Dette er en økning på nesten 50% fra i fjor. Vårt mål om å nå 100 deltakende båter innen fem år fra starten ser ut til og være realistisk. For neste års seilas er der allerede 59 båter som har meldt seg på og under premieutdeling var der ingen som ikke ønsket og delta neste år. Vi sørlendinger er jo kjent for og være litt trege, så i stedet for og få påmeldingene tett under neste års start ble alle påmeldt til Flødeseilasen 2008. Skulle det dukke opp noe, så får de heller ta seg bryet med og melde seg av, sier Bjørn Stien i Vågsbygd Seilforening.

GOD MAT. Årets arrangement startet fredag 11. mai ved seilsenteret til Vågsbygd seilforening. Etter som båtene la til havn, fra Arendal i Øst til Farsund i vest, sto frivillige fra seilforeninga klar med varm fiskesuppe utover kvelden. Ikke en dråpe suppe var igjen når kveldens siste båter ankom.

Lørdag morgen ble de samme seilerne traktert med egg & bacon. Nesten 100 seilere var nå klar til dyst. Været hadde arrangøren overlatt til hovedsponsor Hennig-Olsen Is og de leverte sol og vest-sørvest vind under hele regattaen.

GODVÆR. - I år som i fjor år ble det spinnakerstart fra Steinsundet i Vågsbygd. Noen valgte syd for Dvergsøya mens flesteparten dro nord for Dvergsøya. Inn i Randesund var det likt igjen. Passering av Stokksundet var det igjen opp med spinnakeren og nå holdt den opp til Hestnesbregen ved Grimstad. Dette smakte av sommer. 6-10 m/s med spinnaker for fram "godfølesen" for de fleste. Her viste kalibrerte logger mer enn 10 knop flere ganger. Først i løypa lå Farr 40 Happy Happy med Per Arne Nilsen som skipper, forteller Stien.

Hakk i hel kom resten av flåten. Etter vending ved Hestnesbregen kom deltakerne til seg selv igjen. Det er jo bare 12. mai ikke full sommer ennå. Kryssen med til Saltholmen ble både våt og kald. Første båt over mållinja ble Happy Happy og siste båt Havstryger, en Oksøy 32 fra 70-tallet passerte linja noen timer senere.

RANKING. Nytt av året var at regattaen hadde egen shorthand klasse. Her stilt åtte båter til start. En brøt tidlig på grunn av sykdom om bord, mens resten hadde tette fighter gjennom løpet. Vinner av klassen ble Kim Reinfjord med mannskap Didrik Rannekleiv med en maxi mikser. Flødeseilasen er med denne deltakelsen tellende i SEILmagasinets shorthand ranking. Vi venter enda større deltakelse i denne klassen neste år.

Liten klasse ble vunnet av Rolf Stumpf med Stompen en Ballad. Rolf vant også i fjor og forsvarte dermed også tittelen som overall vinner i år som i fjor. At eldre båter kan hamle opp med nyskapningene er der ingen tvil om.

Klasse to LYS 1,15-1,24 ble vunnet av Kjell Nordy med Petra, en Bavaria 34.

I klasse 3 med LYS 1,25-1,47 var det skipper Smedal fra ASF med X-35 som tok spikeren.

Tur klasse 1 ble vunnet av Grebovic, en Fenix. Turklasse 2 av Rune Nilsen med en Contrast 36.

REKORD. - I Lillesand hadde ordfører Arne Thomassen lånt oss sin eiendom i havna. Her var det plass til alle under telt. Ettersom hovedsponsor kun hadde tatt ansvar for forholdene under seilasen skal vi ikke laste dem for at regnet kom utover kvelden. Alt var lagt godt til rette slik at været spilte ingen rolle. Det gjorde derimot det lokale musikkinnslaget på en utmerket måte. Det og kunne komme til nydelig bacalao etter en slik tur på fjorden legger minner om en vel gjennomfør regatta høyt på skalaen, sier Stien, og fortsetter:

- For oss som har jobbet med arrangementet fra forrige år gir det stor glede å se at det blir gjennomført på en så god måte. Alle frivillige som stilte opp har den største ære av dette. Når nesten 300 seilere aksepterer påmelding neste år, viser det at vi er på rett vei. Flødseilasen er absolutt kommet for å bli. Vi vil strekke oss langt for å bli enda bedre. Målet om og bli Sørlandets svar på Færderseilasen forplikter. Vi har nå gjennomført to Flødeseilaser. Færderseilasen arrangeres for 60. gang i år. Med den velvilje vi har hatt blant sponsor, Lillesand kommune, seilere og seilforeninger er vi ikke i tvil om at vi skal nå det målet. Regattasjefen vil med dette takke for årets deltakelse, ønske seilerne en trygg seilsesong og velkommen til nye deltakere kanskje så langt som fra Oslo og Stavanger.