Volvo Ocean Race 2008-09

Ericsson satser på nordisk prosjekt

Ericsson satser på nordisk prosjekt

Ericsson Racing Team kommer til å stille med to båter i det neste Volvo Ocean Race og den andre båten blir et rent nordisk prosjekt med en svensk skipper.

Publisert Sist oppdatert

Ryktene om at Ericsson Racing Team går for et tobåt prosjekt i Volvo Ocean Race 2008-09 stemmer. Fredag avslørte de sine planer på en pressekonferanse på verftet i Stockholm

DOBBEL OPP. - Dette er den absolutt beste veien å gå hvis en skal hevde seg. To båter gir oss mulighet til fartstester og mulighet til å utvikle seg på en helt annen måte enn hvis vi bare hadde hatt en båt, sier John Kostecki, skipper på den ene båten.

Skipper på den andre båten blir svenske Andres Lewander (43). Han er ikke den mest kjente svenske seileren, men har likevel en imponerende bakgrunn. Han er seilmaker hos North og har blant annet vært med på Cheyenne/Playstation i Oryx Cup 2005. Han har også vært med på det svenske landslaget i jolle seiling og deltatt i Archipelago Raid.

- Vi vil bidra til å bringe nye seilere inn i Volvo Ocean Race og vil vil også bidra til å øke kompetansen for storbåtseiling i Skandinavia. Det er mange dyktige seilere i Norden og vil skal gi dem en mulighet til å få verdifull erfaring fra internasjonal offshore seiling, sier Richard Brisius, manaigin director Ericsson Racing Team.

COACH. Lewander får den svenske seillegenden Magnus Olsson som coach i forbindelse med prosjektet.

- Dette er en fantastisk mulighet som passer min personlighet. Selv om jeg ikke har seilt VOR før betyr ikke det at jeg ikke kommer til å sikte høyt. Vi skal bygge et sterkt lag, sier Lewander.

Ericsson Racing Team blir dermed det andre tobåtprosjektet i VOR 2008-09 og det er nå seks båter påmeldt.