Team Bergen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siste forberedelser i Nederland

Team Bergen har kommet seg på plass i Nederland og gjør seg nå klar til å seile ABN Amro North Sea Regatta 2007 i Scheveningen. I kjent Sirkus  Valeur-stil gikk mannskapet på vekta uten å vite hvor mye totalen kom til å ende på.

Publisert Sist oppdatert

- Torsdag ble hovedsaklig brukt på å fikse båt og sørge for å få alle papirer og slikt i orden. Men i kjent "Cirkus Valeur"-stil ble det en innveiing hvor ingenting var sikkert før sistemann gikk på vekta, forklarer Nils Melson Kristiensen i Team Bergen, og fortsetter;

- Grunnen til dette er at det viste seg å være en mulighet her nede å seile på både IRC og ORC-club i samme regattaen. Ettersom det for tiden i Norge er mye snakk om måleregler som IMS og IRC og optimalisering innenfor disse, ser vi på dette som en god mulighet for sammenlikning av de to systemene siden flere av båtene satser på scoring i begge system.

- Stemningen her nede er upåklagelig. Vi er blitt fortalt at dette er Nederlands svar på Kieler Woche, og forelpig lever det opp til forventnigene. Hva angår deltagere er det både VO70 og VO60er her, samt rundt 20 X35 og rundt 20 40-fotere. Totalt tror jeg deltagerantallet på båter ligger mellom 2-300... Ganske imponerende!

- Vi fikk også to timer på vannet i går til å tune inn båten, og få en gjennomgang med litt nye folk. Den største forskjellen hjemmefra blir den sterke strømmen på banen, som kan komme opp i over to knop. Men med hjelp av en del lokalkunnskap ombord, håper vi å være på topp av forholdene, og heller bruke kunnskapen om dem til vår fordel.

- Fredag er det regatta, to race på pølsebaner. Vi forventer mellomvind, og vi gir maks hele veien,og så får vi se hvordan ratinga slår ut, melderKristensen.