Seilmakeren Doublehanded

SEILMAKEREN vant Seilmakeren

Det er de små båtene som gjør det skarpes i doublehanded eventyret på Vestlandet. Fredag seilte Bjarte Hordvik Rydland (30) og Eirik Wold (32) inn til totalseier i Seilmakeren Doublehanded i sin Express.

Publisert Sist oppdatert

Det er langt mer komfortabelt å seile en stor båt med varmeapparat og myke madrasser i Seilmakeren Doublehanded, men det gir ikke nødvendigvis seier. Det er nemlig de små båtene som har en tendens til å sikre seg totalseieren i denne prøvelsen mellom Bergen og Stavanger.

TØFT. I år var det spesielt tøffe forhold med 7 grader i vannet, ikke stort mer i luften og langt mer regn enn oppholdsperioder. Det var først på fredag morgen at solen endelig klarte å bryte gjennom det konstant tunge skydekket. Men de som holdt ut fikk en fantastisk opplevelse - liten eller stor båt.

Det første året var det en J/80 som gjorde det skarpt i Vestlandets store styrkeprøve. I fjor smalt en Banner 28 inn i toppen av listen og i år var det en Express som vant over all.

VINNERE. Klokken 15.02.06 krysset SEILMAKEREN mållinjen utenfor Askøy Seilsportsenter og gjorde Bjarte Hordvik Rydland (30) og Eirik Wold (32) til overall vinnere etter over to døgn med intensiv seiling.