Volvo Ocean Race 2008-09

Russisk VOR prosjekt klart

Russisk VOR prosjekt klart

En St. Petersburg basert forretningsmann satser på Volvo Ocean Race 2008-09. Han har med seg den østerrikske OL seileren Andreas Hanakamp og en tidligere VOR direktør med på laget. Dermed er syv båter påmeldt.

- Vi kommer til å samle de beste internasjonale ressursene for å få et best mulig lag på de 16 månedene vi har til start, sier Andreas Hanakamp i forbindelse med offentliggjøringen av prosjektet.

ST. PETERSBURG. Det er Oleg Zherebtsov, grunnlegger og styreleder i den russiske supermarkedsskjeden Lenta, som står bak prosjektet.

- Båtene og den nye ruten gjør dette racet til en stor utfordring, et eventyr og en konkurranse som jeg er veldig klar for, sier Zherebstov.

MERIT CUP. De har planer om å sjøsette sin nye VO70 i april neste år. Hvem som skal designe båten er ennå ikke offentlig. I mellomtiden skal de bruke den gamle Merit Cup, VO 60, til trening og mannskapsutvelgelse.

Med politikken til Volvo Ocean Race om å knytte prosjekter til havneanløp så er det muligheter for at VOR 2008-09 avsluttes i St. Petersburg. Men detaljer rundt dette er ennå ikke gitt. VOR starter oktober 2008 fra Alicante, Spania.