1000Mile Race

Trond Åsvoll driver mot Nederland

Trond Åsvoll driver mot Nederland

Trond Åsvoll nyter vindløshet og sol på vei til Nederland og starten på 1000Mile Race. Han har 230 nautiske mil igjen og det ligger an til en stille start på søndag. En Route du Rhum vinner har meldt seg på regattaen.

Publisert Sist oppdatert

Trond Åsvoll tar turen fra Arendal til Nederland som en trening i soloseiling. Han startet søndag og måtte snu etter 18 nautiske mil. Lommebok med Visa kort lå igjen hjemme.

- Det er alderen gjør at en glemmer. Det ble litt over 30 mil ekstra der, forteller Trond Åsvoll.

STILLE. Han har knapt sett et vindpust siden han startet seilasen, og nå er han snart tom for diesel.

- Driver i 2 knop mot Iljmuiden. Det er 230 nautiske mil igjen. Bytter ikke bort dette for alt i verden, sier Åsvoll.

Helge Ivarsøy på Embla3 har hatt en litt raskere overfart fra Bergen. Han og tre andre seilere fra Bergen startet fredag morgen og var fremme mandag formiddag.

- Det er mye strøm, oljeplattformer og tankskip der ute. Det kan bli en veldig interessant seilas hjem, sier Ivarsøy.

ELITEN. En påmelding i siste liten har virkelig økt kompetansen i shorthanded feltet. Nederlenderen Michel Kleinjans meldte seg på med sin Open 40 Roaring Forty på mandag. Han vant sin klasse i det forrige Route Du Rhum, han har solo fartsrekorden rundt England og Irland, samt en rekke andre høythengende regattaer bak seg.

Han har ennå ikke annonsert hvem han skal seile med.

1000Mile Race starter søndag 10. juni fra Iljmuiden, Nederland og så skal tomannslagene seile til Bergen. Deretter er det Visitt Shetland Race.