Norges Seilforbund

NSF topper laget i Færder`n

NSF topper laget i Færder`n

Norges Seilforbund stiller i samme båt i Færderseilasen. Forbundet har lånt Sverre Valeurs IMX-40 og skipper Espen Guttormsen forteller at unnskyldningene er klare om det gode resultatet uteblir.

Publisert Sist oppdatert

– Det blir hele kontoret pluss alle trenere om bord, minus Thomas Guttormsen. Forbundets nye president, Stig Hvide Smith, blir også en del av laget, sier sportssjef og skipper Espen Guttormsen til SEILmagasinet.

Norges Seilforbund har lånt OCEAN WARRIOR, IMX-40 til Sverre Valeur og Team Bergen og på listene blir de å finne i klassen for IMS-båter. Det er ingenting å si på nivået om bord i NSF-satsingen, men nivået i klassen er ikke akkurat lavt det heller. Blant annet skal forbundets seilere konkurrere mot kong Haralds FRAM XV-lag.

– Sverre har vunnet mange regattaer med den båten han. Jeg er litt skeptisk til lite vind i og med at båten ikke er satt opp med genua. Vi trenger vind - sårt, innrømmer Guttormsen.

– Det er lenge siden vi begynte å tenke på unnskyldninger om det ikke skulle gå så bra, ler Guttormsen.

– Jeg har jo hørt på unnskyldninger i 20 år, så jeg har en del bra på blokka.

BURDE TRENT MER. – Det er klart vi burde nok ha trent vesentlig bedre, og det er jo en av de tingene jeg prøver å prente inn i hodene på våre seilere: Trene mer enn de beste. Så resultatet i Færder'n blir kanskje deretter. Men vi satser på topp 5, fortsetter Guttormsen.

– Det er en stor forskjell fra det vi er vant til, og det er at her seiler vi på handikap. Man kan være uheldig – eller heldig. Men vi skal ikke sitte om bord å regne på handikap. Vi blir det vi blir.

– Det viktigste er at vi omsider får gjort noe sammen vi som jobber i forbundet. Så det blir moro.

MANGLER BAUGMANN. Det skulle neppe være noe problem å bemanne IMXen i de fleste posisjoner, men Guttormsen innrømmer at han mangler den selvsagte baugmannen.

– Det første spørsmålet jeg kommer til å stille er hvor mange som har seilt med doble skjøter og bras. Svaret blir nok kanskje én – om jeg er heldig.

– Jeg regner med at det blir en lynopplæring fra 0900 til 0930 på Frank Kirkeland. Han blir nok baugmannen, avslutter Guttormsen.