De siste brikkene falt på plass på Nesodden

Optimistenes EM- og VM-lag klare

Optimistenes EM- og VM-lag klare

12 Optimist-seilere kan nå gjøre seg klare for årets store høydepunkt, for under Norges Cup-seilasene på Nesodden ble de siste uavklarte EM- og VM-plassene klare.

Publisert Sist oppdatert

Fem seilere skal på tur til Sardinia i Italia der VM finner sted, mens syv seilere setter kurs til Athen i Hellas for å kjempe om EM-medaljer. Og lagene; de ser slik ut:

VM: Harald Fæste, Drøbaksund; Magnus Andersen, Nesodden; Simon Kjellstrand, Tønsberg; Aksel Jacobsen, Fredrikstad og Ane Gundersen fra Bærum.

EM: Hermann Tomasgaard, Drøbaksund; Martin Mejlænder-Larsen, Bærum; Henrik Begby, KNS; Nicolai Christiansen, Arendals; Marte Helene Johansen, Horten; Karianne Hammarstrøm, Drøbaksund og Ina Berentsen Kullmann, Bærum.

Under seilasene på Nesodden ble det hard kamp om de siste plassene på lagene. Gerd Mejlænder-Larsen, leder av Norsk Optimistjolleklubb forteller:

– Da vinden kom på søndagen, lå det an til å bli en meget spennende «triller» i forhold til uttaket til den siste plassen til VM. Den siste plassen stod mellom Hermann Tomasgaard, Ane Gundersen og Martin Mejlænder-Larsen. De to første gruppene fikk gjennomført en seilas mot hverandre, og Ane og Hermann knivet helt inn til målstreken, men Ane sikret sin plass. Dersom Martin M-L i siste regattaen hadde seilt topp, kunne han også tatt VM-plassen.

For Martin Mejlænder-Larsen ble det i stedet EM-tur.

TALTE PÅ RANKINGEN. Vi skrev i går at NC-seilasene som ble seilt på Nesodden ikke ble godkjent, men det medfører ikke riktighet at de to seilasene som ble avviklet, ikke teller på rankingen.

– Det gjør de, sier Gerd Mejlænder-Larsen og henviser til årets rankingregler for Optimistjolle-seilerne.

Og etter seilasene på Nesodden leder nå Harald Fæste fra Drøbaksund denne listen, som nå omfatter 10 seilaser.

TOPP 10:

  1. Harald Fæste, Drøbaksund - 22 poeng
  2. Magnus Andersen, Nesodden - 22 poeng
  3. Simon Kjellstrand, Tønsberg - 26 poeng
  4. Aksel Jacobsen, Fredrikstad - 28 poeng
  5. Ane Gundersen, Bærum - 41 poeng
  6. Hermann Tomasgaard, Drøbaksund - 43 poeng
  7. Martin Mejlænder-Larsen, Bærum - 46 poeng
  8. Henrik Begby, KNS - 50 poeng
  9. Nicolai Christiansen, Arendal - 52 poeng
  10. Marte Helene Johansen, Horten - 67 poeng