Farr 40

Norwegian Steam frykter lite vind

Norwegian Steam frykter lite vind

Onsdag er første dag i EM i Farr 40 klassen og Eivind Astrup og hans Norwegian Steam liker ikke utsiktene til lite vind. Favorittene på Sardinia er mange.

- Vi har ikke inntrykk av at klassen har stått stille akkurat, sier Eivind Astrup til SEILmagasinet en time før Norwegian Steam legger fra kai fra Yacht Club Costa Esmeralda i Porto Cervo.

OPP OG NED. Norwegian Steam har ikke hatt den beste starten på sesongen, men det er absolutt lyspunkter. I Farr 40 klassen er det så tett og jevnt at det går opp og ned for alle.

- Barking Mad vant på Capri, men vi slo dem i USA. Matt Allen som er eier og seiler på heltid i Ichi Ban kom på 2. plass i VM, men vi slo dem på Capri, forteller Astrup.

Han har ingen uttalte forventninger til resultater for Norwegian Steam.

TRENING. De har trent i to dager i farvannet utenfor Sardinia i forkant av dagens mesterskap start.

- Vi føler vi har fått bedre sving på den nye masthead spinnakeren. Den er 160 kvadratmeter mot den gamle på 113, så det er vesentlig mye mer å jobbe med. Dessuten er spinnakerbommen mye lengre og det kreves mer av oss i jibbene. Men det er vanvittig moro, forteller Astrup.

Onsdagens værmelding tyder på lite vind og det liker ikke Norwegian Steam noe særlig. De trives best i litt mer trykk. EM seiles over fire dager.