Færderseilasen 2007

AL CAPONE stiller til start

AL CAPONE stiller til start

Det har lenge vært tvil om den norske regattaflåtens mest moderne og visuelt mest spektakulære båt, Einar W. Sisseners splitter nye GP 42, ville rekke Færder’n, men på vei fra Tyskland kunne Peer Moberg bekrefte at de ville nå starten.

Moberg har selv droppet EM for Finnjoller i Ungarn får å få båten frem i tide til Færder’n, og i morgen vil alle kunne se båten med skuddhull i skrogsiden og omriss av døde menn på dekk – i ekte Al Capone stil.

Båten stiller i LYS-klassen; 1,39 og større, og har fått det meget spenstige LYS-tallet 1,56! Sissener og Moberg skal virkelig seile fort for å seile opp det tallet, men LYS-komiteen, som har tildelt LYS-tallet, har åpenbart tro på at båten vil seile rekordfort.

AL CAPONE vil få brynt seg mot en engelsk Farr 65 med 1,57 og den gamle «sleden» YOOHOO!, den danskbygde og jolleaktige BB 13,50 med 1,49 i måltall. I klassen stiller også to Farr 40er, to IMX-45er, X-50, en trio av J/133er og to av de nye First 50ene, som viser seg for første gang i en regatta i Norge. På listen i klassen står også den nye Elan 410, som nå har fått redusert LYS-tallet fra 1,42 til 1,40. Den skal seiles av brødrene Lars, Christen og Herman Horn Johannessen.

Joda, det blir fight i den største LYS-klassen!