Færderseilasen 2007

Tettrio rundt Tristeingrunnen

Tettrio rundt Tristeingrunnen

Publisert Sist oppdatert

Likevel seilte de tre innover med 3-4 knops fart, for en lett, lett solgangsbris står i høyden og fyller seilene – selv på blankt hav. De tre i teten er alle ringrever i gamet, og har rundet ute på Færder atskillige ganger før, men alle hadde satt rekord: Ingen hadde brukt så lang tid ut før!

Det var ca. 10 minutter mellom CAMILLA og AL CAPONE, og atter 20 minutter fra dem bak til FRAM XV og kong Harald. AL CAPONE har sin force unna været, og de trodde ikke kong Harald ville kunne klare å ta dem under de nåværende forholdene.

Bak de to jager Farr 40en WOLFSPACK, kjempen NARIIDA og hele staben tikl Norges Seilforbund om bord i en IMX-40. Bak dem igjen følger ELANOR med tetbildets eneste doublehanded-lag. Lars Horn Johannessen og Tor Hove.

Videre bakover er det store avstander, og spørmsålet om hvor mange som klarer maksimaltiden er fortsatt aktuelt. Sannsynligheten taler for at de nevnte båtene vil kunne klare den under normale omstendigheter. Men for dem som kommer bak er det fortsatt store spørsmålstegn.