Færderseilasen 2007

Seier til tross for manglende grunntrening

Seier til tross for manglende grunntrening

Publisert Sist oppdatert

– Vi visste jo at det var land som gjaldt, forteller Henrik Næss i Norges Seilforbund, og det fulgte laget opp – bokstavlig talt.

Inne på Høyerholmen smalt det, men ved hjelp av spinnaker og alle mann på bommen ut til le kom de seg av ved egen hjelp – uten bruk av motor – etter en 20 minutters tid. De fikk dog en liten dytt fra en gummibåt for å komme av.

– Dette ble oppgitt på egenmeldingen, forsikrer generalsekretær Morteh Johnsen. 

– Har du noen gang forsøkt å sitte overskrevs på bommen i lengre tid; det er forferdelig, kan Næss bekrefte (med et noe lyst tonefall…).

Han forteller at episoden ikke skremte dem fra å fortsette strategien.

– Jeg må si vi seilte med hjertet i halsen innenfor skjær og innenfor staker flere ganger for å fange opp det lille som var av vind, men det ble heldigvis med landkjenning denne ene gangen, sier Næss.

Det de tapte ved Høyerholmen, tok de igjen ved Oscarsborg, der de la grunnlaget for IMS-seieren ved å velge den østlige åpningen i sjeteen og seile rundt hele gjengen av båter som lå i stilla innenfor sjeteen.

NSFs båt var ikke den eneste som hadde kontakt med moder jord. Sjekk SEILbloggen til Team Bergen. De seilte store deler av regattaen med halv kjøl. Det ga ikke spesielt god høyde!