De minste båtene starter først i WS2S

Drøye to timer til start

Drøye to timer til start

Det er drøye to timer igjen til start kl 1700 i Watski Skagerrak TwoStar. Først ut er båtene med lavest LYS-tall, fra 1,15 til 1,23, og det er et sterkt felt på 34 båter som inneholder flere favoritter.

Publisert Sist oppdatert

Blant dem som stiller til start er Torstein og Pål Tønnesson fra Moss som vant klassen i 2005. De seiler CB 33en RABBAGAST, men de kommer til å få hard konkurranse, og da kanskje først og fremst av Are Philip Eklund, Fredrikstad og Thomas Guttormsen, Soon. De seiler First 34.7en DYLAN – båten som sist helg vant Færderseilasen over all.

Om bord i DYLAN har Are Philip Eklund tatt plassen til Bjørn Lofterød, mens landslagstrener Thomas Guttormsen også var med i Færder’n. Også Eklund kan se tilbake på en WS2S-seier. Den kom i 2004, da ha vant flerskrogklassen sammen med Ståle Kristiansen fra arrangørforeningen Fredrikstad.

En annen sterk ekvipasje i denne klassen er Eilert Kamfjord fra Tønsberg og Sverre J. Tangerud fra Soon. Kamfjord er mannen som leder konkurransen om å bli Årets Shorthanded Seiler, mens Sverre Tangerud vant den største LYS-klassen i 2004. Kamfjord/Tangerud seiler X-332en TJANGS.

MYE Å SNAKKE OM. Denne favoritt-trioen har imidlertid mange sterke utfordrere, som for eksempel Pål Bratbak og Kjetil Skogsholm fra Åsgårdstrand i First 31.7en MADONNA.

Ole Petter Pollen fra Moss er alltid en herre å se opp for. Den tidligere OL-sølvmedaljøren har ikke glemt gamle kunstner. Han skal seile sammen med svenske Thomas Moss, en gammel kompis av Pollen.

– Målet med turen er å få snakket oss helt tomme om gamle dager og gamle minner, og er vi ikke ferdigsnakket når vi nærmer oss mål i Hankø, skal du ikke se bort fra at vi gjør som den franske seileren Bernard Moitessier, som i verdens første soloseilas rundt jorden, bestemte seg for å seile en runde til da han nærmet seg mål, sier Ole Petter Pollen til SEILmagasinet.

Kl 1700 går første start.

20 MINUTTER ETTER. 20 minutter etter første start stikker så Minitransat-klassen til havs. Den teller i år fire båter, og klar favoritt er Karl Otto Book fra Åsgårdstrand og Rannveig Strømsnes fra Bergen.

Kl 1900 starter så LYS-klasse 1,24-1,28.