Watski Skagerrak TwoStar

De store båtenes race til Arendal

De store båtenes race til Arendal

Det har vært de store båtene som har fått mest ut av de forholdene værgudene serverte på første etappe. Det forteller over all listen i klartekst. Helt på topp troner Asker-duoen Jon Storli og Henrik Nore med Hanse 540en YOGA.

Publisert Sist oppdatert

Jon Storli og Henrik Nore er gamle venner som for 30 årsiden seilte sammen i jolletypen Fireball. Nå har de funnet sammen igjen i en litt mer komfortabel farkost, og det har gitt uttelling. Gamle kunster er ikke glemt.

Etter 1. etappe til Arendal har de tatt ledelsen i klassen sin, de største LYS-båtene, og de leder også over all. Avstanden er imidlertid ikke mer en fem minutter ned til ROARING FORTIES med Brian Raastad og Peter T.M. Brandt. De seiler en Baltic 52, som heller ikke er noen «smågutt» i WS2S-feltet.

Henning Hansen og Arve Roaas, som to ganger tidligere har vunnet WS2S, har tatt teten i den nest største LYS-klassen (1,32-1,36) med sin X-442 PIXELINE. Slik det ser ut nå kan det gå mot deres 3. seier!

Britene Neil Martin og Philip Barnes har fått god uttelling for å ha reist helt fra England for å delta, og med sin J/133 har de lagt seg på en god 4. plass over all.

I LYS 1,29–1,31 har Jørn Osnes og Hans Skaar – også de tidligere vinnere – lagt seg i tet med sin Elan 37 SKARVEN. 10 minutter på korrigert tid har de på Vidar Moe og Egil Norli i VENUS (Elan 40).

Seileren som leder listen over årets beste shorthanded-seilere, Eilert Kamfjord fra Tønsberg, har sammen med makker Sverre J. Tangerud, tatt teten i LYS 1,24–1,28. De er minuttet foran ekteparet Fredrik og Inger Åsle i SOFIE (Hanse 371).

I den minste LYS-klassen er det svensk ledelse med Peter Gustafsson og Anders Klamer. Farkosten deres er en Albin Nova.

I Minitransat er det ultrajevnt – kun 3 sekunder skiller LILLEVILLE (Erik Brunborg/ og OPEN SEA (Øivind Reed-Jenssen/Thor Gunnar Andersen) – og så 4 og et halvt minutt til PLUTO.

Nå er de første båtene på vei over til Marstrand og det blåser friskt utenfor Arendal. Det rapporteres om 15 m/sek rett i ryggen, så etappen til Marstrand blir rekord-rask i år.