Søk i arkivet

Watski Skagerrak TwoStarSpennende fløteseiling mot mål

Deltagerne i Watski Skagerrak TwoStar har nå det man kan kalle fløteseilas nordover langs svenskekysten til Hankø, der målet vinker i det fjerne. Først på vannet ligger Per Ottar Skaaret og Knut Frostad i JOKERMAN, men hvem som vil vinne de ulike klassene, er ennå et helt åpent spørsmål. Det blir spenning til siste slutt.

I natt har båtene vært innom pitstop i Marstrand. Far og datter Bjørn Nilsen og Gina Lillemork Nilsen kom inn som første par i Dufour 385en BRIGADOON kl 23.37 og satte kursen nordover igjen kl 02.37.

Det er nå blitt god spredning i feltet, og siste enskrogbåt forlater Marstrand kl 14.28, mens flerskrogbåtene, som startet først torsdag morgen, ennå ikke er kommet inn til Marstrand.

HÄTTEBERGET BLUES.
Etter en del grunnstøtinger i de foregående årene, har arrangøren, Fredrikstad Seilforening, lagt inn Hätteberget fyr utenfor Marstrand som en begrensning seilerne måtte sør om. Dette står forklart i seilingsbestemmelsene, men det hadde åpenbart ikke alle seilerne fått med seg. Så her lukter det «jury-mat» når seilerne kommer i mål. Alle resultater som dukker opp må derfor sees som uoffisielle når båtene kommer i mål.

Mens mange båter lå i pitstop dreide vinden trill rundt – fra sørvest til øst; gunstig for dem som lå i pitstop, men en utvilsom ulempe for alle dem som ennå ankom fra Arendal. De måtte få ned spinnakerne i en fei og få opp genuaen. Skiftet kom brått og overraskende på mange.

ETAPPEN NORDOVER. Etappen nordover startet i østlig vind som døde hen. Nå er det kommet ny vind fra nordvest, som trolig kanskje blir såpass påvirket av solgangseffekten at den drar seg ytterligere over mot vest og til syvende og sist ender på sørvest. Det er imidlertid kun en prognose.

Til nå kan det se ut som om båtene som har valgt å gå ut på vei nordover har fått både i pose og sekk; medstrøm og mer vind. I hver eneste klasse er det kamp om seieren og det er et åpent spørsmål om hvem som til syvende og sist vil trekke det lengste strået.

OVER ALL-SEIER. Etter to etapper ledet Brian Raastad og Peter T. M. Brandt i ROARING FORTIES over all. De seiler en av feltets største båter, en Baltic 52. Raastad og Brandt er gamle i tralten, og når de kommer til Hankø, kan de minnes at det er 24 år siden de seilte VM i Halvtonn der.

Bak dem på over all-listen fulgte så Henning Hansen og jorden rundt-seiler og ex-mannskap til kong Harald, Arve Roaas, i PIXELINE , en X-442. De to har en sterk TwoStar-historie å se tilbake på, med blant annet to klasseseire.

Vidar Moe og Egil Norli er arrangørforeningens største håp på over all-listen, og med Elan 40en VENUS lå de på 3. plass i Marstrand.

At Watski Skagerrak TwoStar er blitt et internasjonalt arrangement, bekreftes ved at svenske BLUR lå på 4. plass og britiske HAMMY DODGER på 5. i Marstrand.

I MÅL VED 16-TIDEN? JOKERMAN med Per Ottar Skaaret og Knut Frostad ligger aller først i feltet og ligger an til å ta «line honour» - være første båt i mål. De befinner seg utenfor Kosterøyene i skrivende stund, og vil ventelig være i mål ved 16- – 17-tiden.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen