SEILmagasinet Shorthanded Ranking

Eilert Kamfjord har overtatt lederflagget

Eilert Kamfjord har overtatt lederflagget

Helt siden SEILmagasinet Shorthanded Ranking ble introdusert for snart fire år siden, har Tor Hove fra Bærum tronet øverst på listen, men etter Watski Skagerrak TwoStar har han måttet vike plassen for Eilert Kamfjord, som nå har overtatt det gule lederflagget.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen tvil om hvem som er årets shorthanded-seiler så langt. Eilert Kamfjord har vært både ivrig og dyktig, og med serien 4. plass i Corponor 2007, 2. plass i Hovdan Skagen Race, 1. plass i Seilmakeren Doublehanded og 1. plass i Watski Skagerrak TwoStar er han en klar ener for sesongen så langt. Innsatsen har også ført ham helt opp i teten på rankinglisten.

Tor Hove er detronisert, men de to innehar et klart forsprang på seilerne bak på rankinglisten. Neste gang de møtes blir i Simrad OneStar, og de ligger så tett at innbyrdes plassering vil avgjøre hvem av dem som seiler til topps inn i høstsesongen.

Jørn Osnes fra Tønsberg kan også se tilbake på en meget sterk sesong, og han er til nå nest best i årets regattaer.

Blant jentene er det nå Rannveig Strømsnes fra Åsgårdstrand, men med klingende bergensdialekt, som topper listene; både rankinglisten og i kampen om å bli Årets Shorthanded-seiler. Bak henne kjemper Mari Reinskou, Fredrikstad og Gina Lillemork Nilsen fra Drammen om sølvplassen.

Fullstendige lister finner du her.