Norgesmesterskap Soling 2007

Dag Usterud med ny NM-tittel

Dag Usterud fra Brevik ble norsk mester i Solingklassen foran Lars Ingeberg fra Grimstad og Kjell Solvang fra Søgne. I den åpne klassen ble det imidlertid en knepen seier til tyske Roman Koch, som flere ganger er blitt europamester.

Mesterskapet ble arrangert av Asker Seilforening i helgen med 24 påmeldte båter. Det ble en uhyre spennende og jevn regatta med mange vindskift og krevende forhold både for arrangør og seilere.

Etter lørdagens fem seilaser ledet Dag Usterud med samme poengsum som danske Frank Lavrsen fra Randers og Kjetil Solvang fra Søgne mens Roman Koch lå poenget bak.

AVGJØRENDE. Det avgjørende slaget om totalseieren falt i den første seilasen søndag. Dag Usterud hadde en knepen tyvstart og måtte snu. Banen var litt for skjev til at han klarte å seile seg helt opp i teten igjen. Han måtte nøye seg med en 8. plass. Selv om han vant de to siste seilasene holdt det ikke i forhold til Roman Koch som seilte seg glimrende opp i feltet, først fra 11. til 3. plass og så fra 8. til 2. plass. Dermed vant han det åpne mesterskapet med 3 poengs margin foran Usterud med Frank Lavrsen på tredjeplass.

Men de norske gullmedaljene havnet trygt om bord hos Dag Usterud med Arne Otterstad fra Tønsberg og Torgeir Pedersen fra Asker som mannskap. Sølvet gikk til Lars Ingeberg, Grimstad og Frode Kirkedam og Tor Dahl fra Arendal, mens bronsemedaljene tok Kjell Solli, Terje Antonisen og Vidar Tregde fra Søgne.