Nyhetsbrev fra Årets Seiler 2006

F¾rderseilasen 2007, F¾rder'n

Litt mindre komplisert for Bjørnar Erikstad

Kåringen av Årets Seiler 2006  i regi av Norges Seilforbund forsvant litt i vindskyggen av Færderseilasen, men like fullt kåret seiler-Norge en verdig vinner: 2,4 mR-seileren Bjørnar Erikstad fra Tønsberg. Erikstad er et av Norges fremste håp i paraolympics, og akkurat nå seiler han i Kiel. I hans nyhetsbrev fremgår det at målet i Kiel er ikke å gjøre ting for komplisert.

Her er Bjørnar Erikstads nyhetsbrev:

«I forbindelse med årets Færderseilas skulle Årets Seiler presenteres, en kåring som seiler-Norge hadde avgjort, etter at en jury hadde plukket ut 12 gode nominerte. Siden vinden uteble under Færder’n ble det aldri tid til prisutdelingen, men beviset, en klokke til en verdi av 60.000 kroner, vil bli min under Stor NM i Horten 28.juni - 2.juli.

For tiden er jeg i Kiel hvor årets 3. World Cup arrangeres. Siden World Cupen har jeg rukket å gjøre flere ting. For de som ikke vet det, har jeg bristet leggen, og jeg har ikke lov til å gå på den på 6 uker. Nå er det er 2 uker igjen...

Men det har ikke hindret meg i å seile. Jeg har hatt en ukes treningsleir i Stockholm sammen med flere nasjoner, hvor både fart og regattatrening har vært fokusområdet.

For meg har det vært en oppløftende samling, jeg fikk igjen bevist at båtfarten og min seiling er meget bra. Nå er det viktig at jeg beholder mitt forsprang og klarer og gjøre riktige valg flere ganger i regattaer. Jeg har i den siste tiden gjort litt for kompliserte ting, og gjort dumme feil. I Hyeres ledet jeg i 6 seilaser, men vant ingen...

Før Kiel er dette mitt fokusområde; å gjøre ting etter boka, starte godt og spille spillet derfra. Sette risiko når risiko skal settes, og vente på at andre gjør feil.

Etter Kiel er det NM, før det blir trening i juli. I NM er målet å vinne, det er alltid jevt å bli norsk mester, og det er sikkert mange som prøver å hindre meg i det. Ellers skal min nye båt gjøres klar, slik at jeg har to båter.»