OL Bejing 2008

KNS akusjonerer seg til OL

KNS akusjonerer seg til OL

KNS har sterke medaljekandidater til OL i Bejing 2008. Men satsning koster. Nå har de fått en lekker sportsbåt som de auksjonerer bort for å finansiere satsningen.

KNS har gode medaljekandidater til det neste OL, og de jobber intensivt med å utvikle sine seilere. Hovedtrener er Jan Steven Johannessen. Han har en solid merittliste som bør bidra sterkt til at KNS kommer hjem fra Kina med medaljer i bagasjen.

I en mail fra Tom Knutsen, leder i KNS Sport trekkes fire medaljekandidater frem.

Peer Moberg har tatt steget fra Laser til Finn jolle etter siste OL i 2004. Overgangen til nye klasser er generelt ingen enkel oppgave, men med Peers erfaring og KNS´ sterke støtte ser vi at Peer etter kun to år, allerede er helt i verdens toppen i Finnjolle. Vi har lenge sett store medalje muligheter av hans OL kampanje.

Eivind Melleby teamet opp med Petter Mørland Pedersen våren 2006 for å kjøre en OL satsing i kjølbåt klassen Star. På den ekstremt korte tiden siden i fjor sommer har laget allerede klart å etablere seg i verdenstoppen. KNS SPORT vil støtte denne kampanjen både faglig og økonomisk.

Til Paralympics (Handicap OL) har KNS et lag i 3-manns kjølbåt klassen Sonar, bestående av Jostein Stordahl, Aleksander Wang-Hansen og Per E Kristiansen. Laget har ligget i verdenstoppen i 3 år og har sølvmedalje i VM 2005 og bronsemedalje i VM 2006.

Et nyetablert Yngling lag med Alexandra Koefoed, Lise Birgitte Fredriksen og Siren Sundby. OL satsingen er relativt ny, mens seilerne om bord er meget erfarne. Siren har bl a en gullmedalje i E-jolle fra siste OL. Vi forventer mye av dette laget mot 2008.

Men slikt krever og koster. I den anledning har foreningen nylig fått donert en storstillet gave av Morits Skaugen - en splitter ny NORDRIC STAR 33" SPORTSMAN til en verdi av 1,4 millioner. Nå har KNS lagt båten ut for salg på auksjonsnettstedet QXL og på FINN. Pengene går rett til OL satsningen og den som byr 1,5 millioner kroner får båten på direkten, ellers går auksjonen frem til 1. juli. Minstepris er 1 million kroner.