Americas Cup

Alinghi tok første stikk

Tittelforsvarer Alinghi vant det første racet i den 32. utgaven av Americas Cup. De hadde Emirates Team New Zealand 35 sekunder bak seg da de krysset mållinjen og virket overbevisende på banen.

Det var en ganske rolig prestart i den første matchen. Ed Baird styrer Alinghi og Dean Barker holder lykkehjulet på Emirates Team New Zealand. Forventningspresset på dem begge er enormt. Over 800 tilskuerbåter omkranset banen på lørdag og det blåste jevnt 12 knop.

VANT. Emirates Team New Zealand vant starten med en liten margin. Men etter at Alinghi fant et lite vindskift på samme halser som TNZ så var de i tet og kontrolerte resten av matchen.

Sveitserne ledet med 13 sekunder på toppmerket og kiwiene utfordret Alinghi til en jibbeduell. Men den sindige Brad Butterworth på Alinghi ville ikke være med på leken og seilte heller sitt eget løp. De ledet med 20 sekunder på bunnmerket.

EKSTRA FART. På den siste medvindsleggen fant Alinghi et ekstra gir. De vant med 35 sekunder.

Hvis munnhellet om at den som vinner den første matchen vinner Americas Cup er det over for TNZ. Spesielt tatt i betraktning at sveitserne kan se ut til å ha et lite, men akk så etterlengtet, fartsoverskudd.