Americas Cup

TNZ tar ledelsen

TNZ tar ledelsen

Emirates Team New Zealand har tatt ledelsen etter en dramatisk match på tirsdag. En dårlig start, elendig spinnakernedtak. Grant Dalton og hans menn tok likevel seieren.  

Lite vind gjorde at matchen ble utsatt i to timer før brisen endelig satt seg. Men det var likevel store vindskift å vinne eller tape i over hele banen. 

AGRESSIV. Prestarten gikk til Alinghi, men TNZ fikk løftet de trengte på høyresiden. På toppmerket lå Dean Barker & kiwiene hele 1 minutt og 23 sekunder foran Alinghi.

Men på bunnmerket fikk de ikke ned spinnakeren skikkelig og dermed kom Alinghi opp på innsiden og seilte forbi. I stede for å dekke gikk båtene i hver sin retning. Da de slo og gikk mot hverandre igjen var det TNZ som tok en leslag på Alinghi. Dermed ble sveitserne tvunget til å slå til venstre igjen.

TAPTE IGJEN. Alinghi ledet med 15 sekunder på toppmerket. I nedoverbakken tok de to igjen hver sin side nok en gang. Jakten på det som var igjen av den døende brisen var i gang. På det meste lå de to båtene over en halv nautisk mil fra hverandre.

Da de endelig møttes igjen, rett foran mållinjen, var det TNZ som ledet med to båtlengder. Emirates Team New Zealand vant med 25 sekunder og leder nå Americas Cup 2-1.