Storbåtseiling i Norge

Trimaranene kommer tilbake

Trimaranene kommer tilbake

Storbåtskipperen Petter Noreng står i spissen for en ny trimaran satsning i Norge. Han blir skipper på den gamle Nokia som nå er på vei til Norge for sponsorseiling.

Publisert Sist oppdatert

- Fredag eller lørdag seiler vi fra Italia til Norge, og vi regner med å bruke 14 dager avhengig av værmeldingene, sier Petter Noreng på telefon fra Italia.

SKIPPER. Petter Noreng er en velkjent størrelse i seilkretser. Han har vært skipper på flere av de store maxiraterene som har seilt i Norge og han har også jobbet mye med store båter i utlandet. Siden oktober i fjor har han jobbet som skipper på den 60 fots trimaranen Ocean 3 i Middelhavet.

Nå har han på vegne av av en norsk klient gått til anskaffelse av den samme båten, og Noreng skal seile den i hjemlige farvann.

FARTSREKORDER. - Oceans 3 er 20 meter lang 18 meter bred og veier kun 5 tonn. Dette en av Frankrikets mest kjente båter som het originalt Fleury Michon IX, forteller Noreng.

Planen med båten er events for kunder i den norske skjærgården. Det jobbes med å få til ett 2 båts program neste år i Skandinavia. Årets program for baten er å følge Offshore VM i Oslo og Arendal, VM i Farr 40 i København, VM i IMS på Hankø, samt diverse sponsor seiling i Skandinavia