Vår Cup i Arendal var åpen til siste slutt

Forrykende Soling-avslutning

Forrykende Soling-avslutning

Publisert Sist oppdatert

Hele 14 regattaer med totalt 16 båter ligger til grunn for årets Vår Cup i ASF. Cupen startet i mai og har pågått med en til to seilaser i uken ut juni måned.

– Siste runde gikk i onsdag 27. juni med planlagte to seilaser, og før de avsluttende seilasene ledet laget til Finn Thorkildsen, Rolf Carstensen og undertegnende. Jan Krøger, Kenneth Nordby og Petter Hammerstrøm på andre plass, men med en teoretisk mulighet til å vinne: Vant Krøgers lag begge seilasene og Thorkildsens lag ikke ble bedre enn nummer 3 i en av seilasene, ville Krøgers lag vinne, forteller Jan Kirkedam i Arendals Seilforening.

DUELL I SÆRKLASSE. 14 båter stilte til start og det ble to tette regattaer, og utrolig nok: Krøger & co tok begge seirene og Thorkildsen greide «kun» en tredje som beste. Dermed lå de to lagene likt, men Krøgers lag hadde flest 1. plasser og gikk dermed av med sammenlagtseieren.

På 3. plass fulgte Eilert Vierli, Bjørn Johanson og Eivind Berg. Ytterligere resultater finner du her.

– Hele 16 lag presterte bra og flere båter har seilt neste alle de 14 regattaene og det er en indikator på aktiviteten i miljøet i Arendal. Det lover god for at båter fra Arendals Seilforening kan være med i sammendraget under det kommende europamesterskapet i Sloing i Arendal, sier Kirkedam.

STERKT SOLING-MILJØ. Soling-EM går av stabelen under APL Race Week 29. juni og står på i en hel uke med seiling utenfor Merdø.

– Soling-miljøet er sterkt i ASF, og vi planlegger også en Sommer Cup på Seilerhytta. Flere onsdager i ferien vil vi lage regatta for alle, og vi håper at også noen turister tar turen ut for en seilas, litt grill etter seilasen og noen gode skrøner. Følg med på oppslag på www.asf.no og annonse i Agderposten, sier Jan Kirkedam.

Med andre ord: Er du i Arendal en onsdag i juli og tilfeldigvis befinner deg om bod i en Soling, er Seilerhytta stedet.