Hankø Race Week

Duket for flotte Hankø-forhold

Duket for flotte Hankø-forhold

Torsdag starter Hankø Race Week med i alt 119 båter på startstreken. I år har flere svensker og nederlendere tatt turen til den klassiske regatta arenaen. Melges 24 klassen er størst med 23 båter.

Publisert Sist oppdatert

- Det er meldt om 5 knops vind fra sydvest som skal øke til 10-15 knop ut over ettermiddagen, forteller Trine Tjøm, KNS.

SOL. Dette kombinert med strålende sol, som det er i morgentimene på torsdag, skulle borge for en kanonåpning av Hankø Race Week.

I år er det 119 båter som stiller til start i klassene 11m OD, Melges 24, X-99, 5.5mR, First Class 8, Express, H-Boat, Dragon og IOD. Melges 24 klassen er den største med i alt 23 båter. Deretter er det 11M OD som sikrer seg andreplassen med 20 båter.

FLERE. Også i år er det et solid internasjonalt tilsnitt på Hankø. Flere 5.5mR seilere fra Nederland har tatt turen oppover. I IOD klassen er det også tilvekst med svenske seilere, og i tillegg er det seilere fra Bahamas, Australia og Belgia på startlinjene.

Hankø Race Week ble første gang seilt i 1925, men da het det Pokalseilasene. I 1991 skiftet det navn til Hankø Race Week og har lenge vært en av KNS sine tre største arrangementer. De avvikler regattaen sammen med Fredrikstad Seilforening og har godt over 20 stykker i arbeid i de fire dagene som regattaen varer.

Base for regattaen er Hankø Yacht Club. Hver dag blir det utdeling av Daily First fra Helly Hansen og servering av bryggemat for seilerne. Fokus Bank er hovedsponsor for arrangementet.