Americas Cup

Alinghi en match fra seier

Alinghi en match fra seier

Søndag 1. juli kan det 32. Americas Cup være avgjort. Lørdag ettermiddag seilte Alinghi inn til nok en overbevisende seier og stillingen er nå 4-2 i favør av tittelforsvareren.

Emirates Team New Zealand og Alinghi lå side ved side rett etter start. Det var ingen forskjell på verken fart eller høyde på de to båtene, og det bekrefter inntrykket av at det er menneskene om bord som kommer til å avgjøre dette racet. Teknologisk, innen seil og båtdesign, er forsvarer og utfordrer kommet like langt.

OVERTAK. De siste dagene har bevist at Alinghi har kommet hakket lenger når det gjelder boathandling.

Et skift på den første kryssen favoriserte TNZ og de ledet med 14 sekunder på toppmerket. På bunnmerket hadde ledelsen krympet til 11 sekunder.

SISTE STIKK. Brad Butterworth, skipper på Alinghi, fikk med seg et skift som kiwiene gikk glipp av og dermed var de to enda nærmere. I den påfølgende slagduellen spiste forsvareren seg sakte men sikert forbi.

På det siste toppmerket ledet Alinghi med 16 sekunder. I mål var det 28 sekunder i favør av Butterworth & Co.

Dermed er stillingen 4-2 til Alinghi. Nå er hver eneste match helt avgjørende for Emirates Team New Zealand. Det første tapet blir det siste for kiwiene.