Americas Cup

Alinghi tilbake i ledelsen

Alinghi tilbake i ledelsen

Emirates Team New Zealand tapte fredagens match i Valencia på dårlig boathandling og tekniske problemer. Spinnakeren revnet på første lens. Alinghi er tilbake i ledelsen.

Dean Barker på Emirates Team New Zealand var høyagressiv i starten på fredag og jaget Ed Baird inn i tilskuerflåten. TNZ ledet med 12 sekunder opp til første merke, men så startet problemene for kiwiene.

TRØBBEL I TÅRNET. Alinghi tok fort innpå i nedoverbakken, og når de bare var to båtlengder bak så begynte en liten revne i den røde spinnakeren å utvikle seg. En reservespinnaker lå klar, men den ble heist før alle skjøt var på.

En vindkast og en bølge sørget også for at spinnakeren med et hull i eksploderte. Den nye endte den opp som et rødt flagg fra mastetoppen og en tredje spinnaker måtte opp. Tre minutter gikk før kiwiene igjen kunne seile maksimalt.

TAP. Men da var det for sent. Alinghi var forbi og kiwiene hadde ingen muligheter til å komme seg foran tittelforsvareren igjen. Akkurat den blemmen som kiwiene gikk på fredag kan ha vært det som kostet dem Americas Cup.

Sveitserne leder nå Americas Cup 3-2. Nesten match er lørdag.