ISAF-VM i Cascais

Star-båten på OL-grensen etter 1. dag

Star-båten på OL-grensen etter 1. dag

Publisert Sist oppdatert

Star-klassen er delt i to felt, og det ble en 8. og en 10. plass i dagens to seilaser, som foregikk i 10 knops vind. Det holder til en 17. plass sammenlagt, men fordi det er flere seilere fra samme nasjoner foran dem, er de nr. 11 nasjonsmessig i det viktige OL-regnskapet.

Star-båten har selv rapportert om god fart til moderklubben KNS, noe en 10. plass i det andre racet – der de måtte ta en straff – kan vitne om.

Det er meget tett fremover, og muligheten for avansement er absolutt til stede. Leder gjør den franske båten med Xavier Rochard og Rambeau Pascal om bord. De er á poeng med newzealandske Hamish Pepper og Williams Carl.

Etter første dag er det Frankrike, New Zealand, Italia, Brasil, England, Polen, Tyskland, USA, Sveits, Portugal og Norge om innehar OL-plassene.

Verdensmesterskapet fortsetter i morgen med nye Star-seilaser, og da skal også Laser- og Laser Radial-seilerne i aksjon.

I Laser stiller Kristian Ruth fra Asker som enslig svale. Han skal konkurrere med 149 seilere fra 60 nasjoner om 29 OL-plasser. I Laser Radial stille Elin Maria Samdal, Fredrikstad og Cathrine Gjerpen opp for å forsvare de norske fargene. 19 OL-plasser skal de kjempe om.