Americas Cup

Mye bryggesnakk i Valencia

Mye bryggesnakk i Valencia

Når det ikke seiles i Valencia så går ryktene høyt om hva som skal skje videre med Americas Cup. Euopeerne håper selvfølgelig at Alinghi skal vinne, mens kiwiene gjerne vil ha pokalen med seg til den andre enden av verden.

Publisert Sist oppdatert

Det aller siste er at Louis Vuitton som er tittelsponsor for utfordrer regattaene har brust med fjærene og sagt at de vurderer å trekke seg etter dette AC. Grunnen skal være at det har vært altfor mye snakk om penger under dette Americas Cup.

Louis Vuitton retter seg jo inn mot de med mye penger, eller de som gjerne vil tro at de har mye penger, og ønsker vel derfor en litt mer diskret tone.

KONFLIKT. Valencia vil gjerne at det neste AC forblir i byen. De har tross alt brukt mange hundre millioner på å bygge opp en komplett AC infrastruktur. En ny spanske yacht club har imidlertid blitrt dannet for å bidra til at en spansk utfordrer blir virkelighet, og den nye klubben tar ikke hensyn til om Valencia vinner arenakampen. Et hvert europeisk marked er godt nok for dem.

Når det gjelder selve seilingen så har Paul Cayard snakket med Desafio Espanol om å bli skipper og rormann hvis Alinghi vinner. Hvis Alinghi taper er det lite sannsynlig at det spanske næringslivet sender en utfordrer til New Zealand. Cayard har imidlertid ikke bestemt seg for om han skal seile AC, VOR eller satse helt på sitt nye onedesign konsept med Russel Coutts.

MED. Så langt tyder det på at 10 av de 11 utfordrer lagene er med igjen - hvis Alinghi vinner, vel å merke. Tyskerne har allerede begynt å bygge en ny båt, og det er friskt siden ingen vet hvordan reglene for de nye båtene blir.

Svar på alt dette og mye mer kommer i dagene, ukene og månedene som følger. Tirsdag seiles nok en avgjørende AC match mellom Alinghi og Emirates Team New Zealand.