ISAF-VM i Cascais

Hjørnet satt kvalifikasjon i fare

Hjørnet satt kvalifikasjon i fare

Christopher Gundersen og Frode Bovim gikk for feil hjørne i torsdagens seilas og endte på sisteplass i 49er feltet. Nå er det ikke sikkert at de får med seg en OL-billett hjem. Jannicke Stålstrøm gikk for det samme hjørnet.

- Jeg sa høyre og de gikk alene for venstre. Der var det ikke nok vind, sier Espen Guttormsen, sportssjef i Norges Seilforbund.

GODE RÅD. Det er ikke alltid det lønner seg å gjøre som sjefen sier, men denne gangen hadde det vært lurt. Høyresiden hadde langt mer trykk og da led den norske duoen hardt i ensomhet ute til venstre.

De endte på sisteplass og er nå på feil side av kvotekvalifiseringen til OL. Christopher Gundersen og Froden Bovim ligger på 23. plass av 27 deltakere i gullfinalen.

UKLART. Det er med andre ord ikke lenger sikkert at Norge kommer hjem med fem OL billetter. Hvis ikke 49er gutta kommer seg inn til en langt bedre plassering enn på torsdag så blir det bare fire.

- De ti beste er ikke med på fredag. Det er bare 17 båter som seiler. Vi kommer sannsynligvis til å satse på gull for 49er gutta, sier Guttormsen som håper å redde den siste OL-kvalifiseringen.

BESTE JENTER. Akkurat nå ser det ut til at det er Yngling-jentene som presterer den beste plasseringen i Cascais med sin 19. plass. De klarte ikke å kvalifisere seg til OL.

Jannicke Stålstrøm på brett banen gikk for akkurat det samme hjørnet som 49er duoen torsdag. Heller ikke det var spesielt heldig og hun endte også helt bakerst i feltet. Hun endte på en 27. plass.