ISAF-VM i Cascais

49erne klarte ikke kvalifisering

49erne klarte ikke kvalifisering

Det ble for mange poeng å hente inn for Christopher Gundersen og Frode Bovim på den siste dagen. Selv en pen 7. plass på fredag skaffet dem ikke OL-billett. Sportssjef Espen Guttormsen er likevel fornøyd.  

Publisert Sist oppdatert

- Når den verste skuffelsen har lagt seg for Christoper og Frode gjenstår det faktum at de har levert de beste resultatet så langt i deres samarbeid, sier Espen Guttormsen, sportssef Norges Seilforbund til SEILmagasinet.

PENT. De seilte inn til en pen 7. plass på fredag, men det holdt likevel ikke til en OL-billet for duoen. Totalt ble de 20. i 49er feltet.

Dermed ble fasiten for NSF fire OL-billetter fra Cascais. Neste sjanse for 49er gutta er Melbourne. Hvis de holder den formkurven de har vist i Cascais så lover det godt for en ny mulighet til å komme seg til Kina i 2008.

- Sett i ettertid satt vi oss kanskje litt for høye mål. Fire billetter er sannsynligvis et godt speil på hvor vi befinner oss i dag, sierf Guttormsen.

PÅ SPORET. Fire kvailifiserte klasser så langt er ikke noe dårlig utgangspunkt foran et OL som er godt over et år unna. Et knallsterk Yngling lag på vei oppover, LodeStar som har en formkurve ut av en anne verden og 49erne som nå endelig viser hva de er gode for med en 20. plass i Cascais gir betydelig håp foran det neste OL.