Nordenfjeldske Seileruke

Fredag - flott bane og fine vindforhold

Fredag - flott bane og fine vindforhold

Det var lavt skydekke og tungt regn som fredag morgen vekket armadaen av båter som deltar i Nordenfjeldske Seileruke. Etter torsdagens seiling var det duket for overnatting, middag og lette festligheter på Finnøya Havstuer før dagens langdistanse tilbake til Molde.

Sted: Harøyfjorden

Vær: 16 C' , lavt skydekke og regn om morgenen. Oppholdsvær, varmere og lettskyet utover dagen.

Vind: 15 knots vest/nordvest. Synkende til 5 knots og mindre etterhvert

Starten fredag morgen gikk i flotte vindforhold - og i rundt 15 knots vind var det et flott skue da 50 seilbåter lenset av gårde mot første rundingsmerke. Vinden stod i starten fra nordvest, men dreide i løpet av dagen til sørvest. Harøyfjorden viste seg i dag som en fantastisk arena for regatta-seiling med mange utfordrende vind og strømforhold. Alle holmene og skjærene ga gode muligheter til å finslipe navigeringskunnkapene, melder Arild Schei, Trondhjems Seilforening.

ENDRING. Løpet ble forandret underveis da det så ut som det skulle bli slør og lens hele veien tilbake til Molde. Båtene be derfor sendt ut på en 6 nautisk mil langt kryss tilbake til Finnøya og målgang. Med dagens vindforhold hadde alle båtene jevne og rettferdige forhold for regattaseiling, men da vinden sank betraktelig i løpet av dagen ble de siste par nautiske milene lange for en god del båter.

De fleste båtene er nå kl. 1730 kommet i mål og er på vei tibake til Molde og premieutdeling kl. 2000. I morgen er det klart for baneseilaser utenfor Molde Havn, og en ny rapport vil følge i morgen ettermiddag/kveld, skriver Schei i en rapport.

RESULTATER. Se dagens resultater på sidene til Nordenfjeldske Seileruke.