Farr 40 Skagen

På-taket-forhold i Skagen

På-taket-forhold i Skagen

Masse vind på flatt vann var forholdene Skagen bød på den første dagen av Farr 40 stevnet. De norske båtene havnet helt nederst på resultatlisten. Per Arne Nilsen i Happy Happy fikk hydraulikkproblemer, og to master knakk.

Publisert Sist oppdatert

Det blåste godt da de 23 Farr 40ene startet rett utenfor Skagen havn på torsdag. Fralandsvind gjorde i tillegg at det var flatt vann og ganske rossete.

ØDELAGT. I det første racet fikk Happy Happy med Per Arne Nilsen ved roret hydraulikk problemer. De måtte gå til havn uten å krysse mållinjen. De andre norske båtene endte opp langt nede på resultatlisten.

Siragusawa knakk toppen av masten under lensen da båten stakk nesen i en bølge da det kom et kraftig vindkast. Samme skjebne led Mascalzone Lation, vinner på Hankø i det tredje racet.

BAK. De norske båtene gjorde det ikke noe spesielt bedre i de to neste racene.

- Vi hadde fart og kontroll på lensene, og lå jevnt i 16 knop med topper på 18 knop. Men på kryssen så var masten vår satt helt feil. Hadde altfor dype seil. I vindrossene så stanset båten helt opp, forteller Grant Larsen, skipper på Wolfpack Racing Team.

Larsen og hans mannskap har nå trimmet om riggen foran fredagens race. Det er meldt mye vind på fredag også.

BEST. Norwegian Steam med Eivind Astrup ble beste norske båt med en sammenlagt 18. plass. De avsluttet dagen med en 6. plass.

Wolfpack Racing Team ligger på 20. plass, Sverre Valeur med Team Bergen på 22. plass og Happy Happy har naturlig nok sisteplass siden de ikke har fullført et race.

Det er tyske Opus One som leder med likt antall poeng som Barking Mad (USA).

Du finner komplett resultatliste her.