Dexia Farr 40 Skagen

Astrup fikk opp steamen

Astrup fikk opp steamen

Eivind Astrup og hans Norwegian Steam lag har ristet av seg nervøsiteten av å både seil og arrangere Farr 40 Nordisk på Hankø. Etter en litt treg start på torsdag viste de imponerende formkurve de to siste dagene.

Publisert Sist oppdatert

Norwegian Steam startet med en 20 plass og deretter en OCS. Men så gikk det rett vei for det norske Farr 40 laget i Skagen.

LOVER GODT. Serien 6 4 6 4 sier sitt, og i følge mannskapet på Norwegian Steam har de fortsatt en del småjusteringer som må tas før VM i København i slutten av august. Det lovet godt for medalje sjansene til Eivind Astrup & Co.

Det ble Wolfgang Stoltz som stakk av med seieren i Skagen med sin Opus One. Han hadde ti poeng å gå på til andremann som var Lang Walker med Kokomo.

LÆRDOM. De andre norske båtene gjorde det ikke fullt så bra, men i et felt fullt av AC seilere og lag med åresvis av erfaring i klassen så er det kanskje ikke rart at det kreves mye for å hevde seg. I lørdagens race viste imidlertid Grant Larsen og hans Wolfpack Racing Team gode takter da de lå seks på toppmerket og det samme på bunnmerket. Men så tar de en dårlig runding og taper syv plasser.

Sverre Valeur i Team Bergen har samme erfaring..

- Dette er nyttig erfaring og trening. Den minste feil så taper vi mange plasser. Her er det virkelig om å gjøre å holde seg unna feilene, og det kreves mye trening, sier Valeur.

Resultater Dexia Farr 40 Skagen.

1. Opus One, Wolfgang Stoltz, 11 poeng

2. Kokomo, Lang Walker, 21 poeng

3. Hooligan, Marcus C. Blackmore 26 poeng

9. Norwegian Steam, Eivind Astrup 64 poeng

19. Wolfpack Racing Team, Grant Larsen 107 poeng

20. Team Bergen, Sverre Valeur 115 poeng

23. Happy Happy, Per Arne Nilsen, 141 p

Hele resultatlisten og engelsk pressemelding her.