Breitling MedCup

AC toppene tilbak i TP52

AC toppene tilbak i TP52

Kong Harald og hans Fram-lag møter et av de hardeste TP 52 feltene noen gang da de stiller til start i Breitlig Med Cup i Palma til torsdag. Hele 24 båter er på startlinjen og mange av de aller beste fra Americas Cup er tilbake i klassen. 

Americas Cup har tatt mange av seilerne fra TP52 sirkuset så langt i år. Men nå da Valencia er (foreløpig) historie er de proffe seilerne tilbake i TP 52 klassen.

ALLE. Derfor er det ingen som tør spå hvem som vinner årets Breitling Med Cup denne gangen. Det som imidlertid er helt klart er at Kong Harald og hans menn møter 23 andre båter som ikke kommer til å gi fra seg en milimeter i løpet av de fire dagene på banen.

Det er vanlig at minst 1-2 båter i den aktive klassen ikke rekker alle regattaene. Men i Palma stiller alle mann alle med sine båter. Det gir 24 båter på linjen. Regattaen går fra 18. til 22. juli.

STJERNE. I Alicante beviste Russell Coutts at den nye Judel-Vroljik designede Artemis er en lynrask båt med mannskap som passer. Peter de Ridder har fått tilbake flere av sine sterke kort fra Team New Zealand og pleier å gjøre det veldig godt. De Ridder satser også på Volvo Ocean Race med sin Mean Machine.

Terry Hutchinsons, TNZ taktikker, seiler på Doug de Vos Windquest. Kong Harald får sin kollega Juan Carlos som konkurrent på Bribon. Juan Carlos skal selv styre TP52en.