Archipelago Raid

Intense forberedelser i Stockholm

Intense forberedelser i Stockholm

Rune Aasberg og Tom Thoresen har lange dager i Stockholms skjærgård i disse dager. Lenger skal de bli. Mandag starter de nemlig i maratonracet Archipelago Raid som første norske lag noen gang. Konkurransen kommer til å bli knallhard. 

- Jeg fikk knapt sove etter å ha lest deltakerlisten. Det er et helt vilt sterkt felt, men det nytter jo ikke å tenke på det, sier Rune Aasberg til SEILmagasinet.

HARD TRENING. Sammen med makker Tom Thoresen har de to vært på plass i den stockholmske skjærgården i snart en uke nå. De forbereder seg til Archipelago Raid. En maratonseilas av de ekstreme. Regattaen strekker seg over fem dager og er en kombinasjon av orienteringsløp, eventyrseilas og ekstrem påkjenning.

De to norske seilerne bruker denne regattaen som trening til sin satsning i Class 40 sirkuset. De har brukt mye tid på å forberede seg til eventyrseilasen og regner med at rundt 200 timer har gått med til trening i den 18 fot lange katamaranen.

- Vi har blant annet hatt en hel uke med sammenhengde trening hjemme i Norge. Den lengste etappen vi seilte da var på 15 timer. Vi har også trent på å padle, lært hvor og hvordan vi skal feste det minimale utstyret vi skal ha med og lagt opp en plan for hva vi skal spise, forteller Aasberg.

GOD HJELP. De to har fått hjelp til å sette sammen en meny av Hejden Sport. Men det er ikke den eneste hjelpen de har fått. Flere seilere og ressurspersoner har trådt til. Per Ferskaug, en av Norges fremste flerskrogsseilere, har vært lagets trener og motivator. Pål Fevang, styremedlem i Norges Seilforbund, og Per Tangen Hansen, importør av Hobie Cat i Norge, har sammen sørget for at de to shorthandedseilerne har en båt å delta med i Archipelago Raid.

- Vi vet ikke hvor vi står i forhold til konkurrentene, men jeg blri skuffet hvis vi blir dårligere enn 20. Nå skal vi bare pushe maksimalt, sier Aasberg.

Archipelago Raid tiltrekker seg hvert år noen av de beste internasjonale flerskrogs og shorthandedseilerne. Slik er det også i år. Konkurransen om podiumplasser er knallhard, men dette racet er så hardt at det egentlig er en prestasjon å fullføre. Se mer på regattaens hjemmesider.