VM i IMS

30 båter klare for Hankø

30 båter klare for Hankø

Seilere fra seks nasjoner kommer til å være på startlinjen på Hankø når VM i IMS starter den 11. august. Så langt er 30 båter påmeldt og det ventes fortsatt flere innen fristen for påmelding går ut 1. august. Halve flåten er norsk, og den største favoritten er Fram-laget.  

Publisert Sist oppdatert

Så langt er det en båt fra Finland, 15 fra Norge, en fra Tsjekkia, fem fra Sverige, syv fra Tyskland og en fra Russland som er påmeldt. Du finner alle de påmeldte her.

- Vi er veldig godt fornøyd med påmeldingen så langt, og vi forventer fortsatt at det skal komme en del båter til før fristen går ut, sier Thomas Nilsson, leder i Norwegian Offshore Racing Club.

HØYT. Nivået blant de 30 båtene som er påmeldt er høyt. Blant annet vil det være tre Grand Soleil 42R på startlinjen i år. Sverre Valeur kommer med Team Bergen, Jani Lethi (FIN) stiller med Alfa Romeo og Richard Vojta har tatt turen helt fra Tsjekkia for å delta med sin Bohemia Express.

HMK Harald har også tatt sin Fram XV ut av krybba på Killingen for å seile et verdensmesterskap på en bane han kjenner veldig godt. Kong Harald har seilt i området utenfor Hankø fra barnsben av.

INTERNT. Det største internoppgjøret på Hankø vil sannsynligvis skje blant IMX 40ene. Det er hele fem IMX 40er som møter hverandre til dyst på pølsebanen.

Det er KNS som arrangerer Verdensmesterskapet i IMS, og det arrangeres 11.-18. august med Hankø Yacht Club som base.