Simrad OneStar

Alt klart for solomesterskap

Alt klart for solomesterskap

Til fredag samles alle de påmeldte til start i Simrad OneStar på Kranbanen i Fredrikstad sentrum. Først sendes de ut på en dagsseilas før de starter på den lange seilasen til Arendal på søndag. Fredrikstad Seilforening er i rute.

- Vi er jo ikke ferdig med alt, men vi er i rute og alt kommer til å være på plass da båtene kommer på fredag, forteller Lars Erik Larsen, regattasjef i Simrad OneStar.

SIMRAD. Torsdag kveld starter mannskapene fra Fredrikstad Seilforening å rigge seg til på Restaurant Kranbanen på Kråkerøy i Fredrikstad. Simrad flaggene skal vaie langs kaiene, og det skal være mannskap der til å ta i mot seilerne.

I alt 36 seilere er påmeldt til den store styrkeprøven. I år er det en ny vri på regattaen. Under den offisielle åpningsmiddagen på restaurant Kranbanen får seilerne vite banen for første dag.

- Vi tar sikte på en bane på 30-40 nautiske mil og vi snakker om rundingsmerker som Tristein, Mefjordbåen og Hollenderbåen. Vi skal imildertid ha en mulighet tlil å forkorte banen slik at alle kommer seg tilbake til ettermiddagen eller kvelden på lørdag, sier Larsen.

NYE MULIGHETER. Dermed får alle seilerne en mulighet til å sove, reparere og forberede seg til den lange etappen som tar dem fra Fredrikstad via Væderøarna til Arendal. Tirsdag morgen er det dags for returen tilbake til Fredrikstad.

I fjor var det Øyvind Vedeler som vant Simrad OneStar. I år skal han forsvare tittelen. SEILmagasinet kommer til å dekke regattaen her på våre hjemmesider med tekst, bilder, tracking og SEILtv. Følg med.