Copa del Rey TP 52

Fram laget innledet i Copa

Fram laget innledet i Copa

HMK Harald og Fram laget stilte til start med 21 andre TP 52er i mandagens treningsrace i Copa del Rey. Det norske laget fullførte midt i haugen. Lederen ga seg på den siste kryssen.

Irske Patches med Ian Walker viste seg fra sin beste side både under oppvarmin gsstartene og på treningsracet mandag i Copa del Rey. Men på den siste kryssen så falt de av og seilte vekk fra banen - selv om de ledet. De prioriterte heller å teste ut noen nye seil og nytt utstyr foran den store dagen på tirsdag.

OVERTRO? - Det hadde ingenting å gjøre med overtro at vi brøt racet. Det var hele tiden planen å seile halvparten for så å teste ut noen nye seil, sier Ian Walker.

Stuntet gir dem i hvert fall god oppmerksomhet.

Walker har med seg blant annet Tim Powell, ex-Ericsson Racing Team, som starter.

- I dette feltet er det helt avgjørende å få gode starter hvis en skal hevde seg, sier Walker.

STJERNENE. Det er som vanlig flere stjerner med: Jochen Shueman, Alinghi taktikker og fire ganger OL-medaljør, seiler på Platoon, Paul Cayard er på Siemens og Terry Hutchinson, Emirates Team New Zealand, seiler sammen med Kong Juan Carlos på Bribon.

Bribon vant mandagens treningsrace. HMK Harald endte på en 11. plass av de 22 båtene som var med mandag. Tirsdag starter racet.

GP 42. TP 52ene er ikke de eneste på regattabanen i Copa del Rey. Regattaen er i år utvidet med GP 42 klassen og det er hele ti båter på startlinjen. GP 42 båtene er billigere i både produksjon og drift enn sine storesøstre TP 52ene. Klassen har vokst fort - og flere båter er på vei.