La Solitaire Afflelou Le Figaro

Klart for fransk solo-maraton

Klart for fransk solo-maraton

Publisert Sist oppdatert

Det vil si – allerede søndag startet regattaen med en prolog – en baneseilas – utenfor Caen i Normandie. Det var en 17 nautiske mil lang seilas, som ble vunnet franskmannen Frédéric Duthill i båten DISTINXION. Han deltar i sitt 4. Figaro-race, og kan tidligere vis til 22., 7. og 11. plass.

Årets regatta er den 38. i rekken av Figaro-seilaser, som er en av de virkelige solo-klassikerne i verden. Av mange blir seilasen kalt VCM i soloseiling.

Tirsdag morgen legger de 50 deltagerne fra 6 nasjoner ut på fire etapper. Den første er 415 nautiske mil lang og går fra Caen i Frankrike til Crosshaven i Ireland.

Deretter starter de igjen 6. august (mens OneStar-seilerne gjør seg klar for 3. og siste etappe fra Arendal) og da går ferden videre til Brest i Frankrike – en 344 n mil lang seilas. La Coruna i Spania – 762 n mil unna – er målet for 3. etappe, innen båtene går i mål i Les Sables d’Olonne ca. 22. august.

Inntil de senere årene har regattaen stort sett vært et fransk foretagende, men nå er La Solitaire Afflelou Le Figaro i ferd med å bli mer og mer internasjonal. Blant årets deltagere er det seilere fra Papa New Guinea, Kapp Verde, Italia, England og Irland.

Dessuten er det 14 såkalte «rookies» – seilere som deltar i regattaen for første gang. To kvinner deltar også blant de 50.