Simrad OneStar

Jokerman størst igjen

Jokerman størst igjen

Per Ottar Skaaret er halvveis i form, men godt utstyrt for Simrad OneStar som starter til lørdag. Nok en gang er han største båt i flåten. Denne gangen regner han imidlertid ikke med å få seile alene.

- Det blir nok en mye morsommere seilas for meg denne gangen siden det er flere båter som jeg må passe meg for. Tor Hove med sin Elan 410 og Kjetil Bakke med X-45en Maline kommer nok til å være rundt meg hele veien. Det ser jeg frem til, sier Per Ottar Skaaret, skipper på Jokerman.

Jokerman er en X-50 og den største båten i Simrad OneStar etter at kameraten til Skaaret, Jon Storli som skulle seile sin Hanse 54, trakk seg fra regattaen i forrige uke.

PLANLEGGING. Skaaret har brukt tiden etter fjorårets soloseilas til å planlegge og forberede seg til dette racet. Mye av fokus har ligget på sikkerhet.

- Jeg har lagt mye vekt på å få til et system som gjør at jeg slipper på gå på dekk. Nå kan jeg berge genakeren fra cockpit, og det gjør seilingen både sikrere og enklere, sier Skaaret til SEILmagasinet.

KICK. Han ser frem til adrenalinkicket det er å seile alene og få følelsen av å mestre den store båten i ulike forhold. Han fremhever at et godt resultat ikke er så vesentlig i soloseilas siden eventyret og mestringen gir tilfredsstillelse i seg selv. Men helt uvesentlig er nok ikke resultatet for et konkurransemenneske som Skaaret...

Under årets Watski Skagerrak TwoStar hadde han Knut Frostad med som mannskap. Det ga ekstra læring for den erfarne Skaaret.

LÆRING. - Jeg lærte blant annet at denne båten må reves mye tidligere enn jeg trodde. Fra baneseilaser med fullmannskap så har vi tradisjonelt kjørt med fullt storseil nesten samme hva det har blåst, men det går ikke på shorthanded seiling. Vi får mer fart av å reve tidlig, sier Skaaret.

Simrad OneStar starter lørdag morgen og alle båtene skal samles i Fredrikstad sentrum i løpet av fredagen.