Simrad OneStar

Strålende utsikter for soloseilerne

Strålende utsikter for soloseilerne

Fredrikstad (SEILmagasinet) • Kanalen utenfor Kranbanen på Kråkerøy midt i Fredrikstad sentrum er i ferd med å fylles av seilbåter med vaiende Simrad-flagg i riggen. 31 OneStar-seilere inntar nå arenaen og innsjekkingen og utdeling av trackingbokser er i full sving.

Publisert Sist oppdatert

Og Fredrikstad viser seg fra sin flotteste side med strålende sol og en super bris. Mange vil si at; endelig – endelig er sommeren kommet til byen – og Sør-Norge for den sakens skyld.

Seilerne er dog mest opptatt av været, og for morgendagens baneseilas på snaue 40 nautiske mil, tyder mye på kjempeforhold med vind opp mot 10 m/sek. En tøff utfordring det for seilerne som skal håndtere sine 30 til 50 fots farkoster helt alene.

TRACKING. Innsjekkingen åpnet fredag ettermiddag kl 1600. Samtlige båter får tildelt trackingbokser, slik at de skal kunne følges på Internett (www.simrad-onestar.com) meter for meter. Innsjekkingen innebærer også stikkprøver hva angår sikkerhetsutstyret i de enkelte båtene.

Arrangøren, Fredrikstad Seilforening, legger stor vekt på sikkerheten, for det er ikke til å legge skjul på at soloseiling er risikofylt. Seilerne skal håndtere store båter med store seil, og det er store krefter i sving når det blir vind av frisk bris’ styrke.

BANEN. Hvilken bane seilerne skal seile i morgendagens regatta får seilerne først vite senere i kveld, men med sørlig vindretning går stalltipsene ut på at feltet på 31 båter blir sendt i retning av Færder. Starten går lørdag kl 0830.

Søndag morgen legger båtene avgårde på den andre etappen, fra Fredrikstad via Väderöarna til Arendal.

Tirsdag starter så returen og den avsluttende etappen fra Arendal tilbake Fredrikstad.