Simrad OneStar

Vidar Moe vant første etappe

Vidar Moe vant første etappe

Vidar Moe, Fredrikstad Seilforening, tok klasse og overall seier på den første etappen i Simrad OneStar på lørdag. Han slo Per Ottar Skaaret og hans Jokerman med tre minutter. Trond Åsvoll, Arendal Seilforening, vant sin klasse og Karl Otto Book, Åsgårdstrand Seilforening, vant Mini-klassen.

Publisert Sist oppdatert

Det ble en rask solospurt for de 30 Simrad OneStar seilerne på lørdag. Da de dro ut fra Glomma Brygge klokken 07.00 lørdag morgen var det nesten vindstille, men så snart båtene kom ut ved Øra begynte det å friskne til. Da første start kikk 08.30 gikk det allerede hvitt, og på det meste blåste det 25 knop.

VINNER. Vidar Moe, soloskipper på en lånt Cayenne 42, var siste mann som meldte seg på til Simrad OneStar. Lørdag ble han den store vinneren etter han fulgte Per Ottar Skaaret på en sørlig kurs rett etter runding Hankøkrakk.

- Jeg bestemte meg allerede dagen før start at jeg skulle holde meg på vestsiden. All erfaring fra Watski Skagerrak TwoStar viser at det aldri lønner seg å gå over til vestiden av fjorden før ved Søster, forteller Vidar Moe etter målgang.

ØST. Taktikken holdt for både ham og Skaaret, og begge tjente godt på å holde øst.

- Til tider seilte Moe like raskt som meg, forteller Skaaret, som seiler en X-50.

Fredrikstad seileren vant mest på sitt rutevalg og fikk utnyttet vannlinjefarten maksimalt på genualensen over.

- Hvis det hadde blitt mer boathandling og spinnakerkjøring hadde jeg nok ikke tjent på det, sier Moe.

Nå ser han frem til morgendagens start på langdistanseseilasen til Arendal, via Væderøarna.

ENDELIG. Trond Åsvoll, Arendal Seilforening, tok en lenge etterlengtet seier i sin klasse. Åsvoll har vært med på alle soloseilasene og i år valgte han 1000Mile Race fremfor å seile sitt tredje fjerde Watski Skagerrak TwoStar.

- Når Blå og Tjangs måtte snu for å runde Hankøkrakken så ble det omstart og da fikk jeg muligheten til å henge på. Nå skal jeg fikse autopiloten og lappe noen seil slik at jeg er klar for neste etappe i morgen.

MINI. Karl-Otto Book og de andre miniene hadde drømmeforhold på både fokkesløren og lensen tilbake til Fredrikstad. Book vant sin klasse.